spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăCoronavirusul închide încă două secţii din spital

Coronavirusul închide încă două secţii din spital

Situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta în judeţul Botoşani, în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Astfel, încă două secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” au fost închise după ce mai multe cadre medicale au fost infectate cu Covid-19. În această situaţie sunt Secţia de cardiologie, după ce marţi seară mai multe asistente şi medici au fost internaţi, dar şi cea de ORL. De asemenea, unul dintre pacienţii care s-a infectat în timp ce era internat pe Secţia de cardiologie şi-a pierdut viaţa. După închidere cele două secţii vor fi fost supuse unui amplu proces de dezinfecţie. Acestea s-au alăturat secţiilor de diabet, oncologie, chirurgie, oftalmologie, Medicală1 şi urologie. După dezinfecţie secţiile nu vor mai avea acelaşi profil, ci vor fi transformate în funcţie de nevoi.

De altfel, Spitalul Judeţean a fost transformat de autorităţi în Spital Covid, aici fiind îngrijiţi doar pacienţi suspecţi sau confirmaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus.

 

Spital infectat de la primul pacient

 

Spitalul Judeţean „Mavromati” s-a infectat chiar de la primul pacient cu Covid-19, o tânără în vârstă de 27 de ani, din Cândeşti, care, până la confirmarea cu noul virus a fost plimbată pe mai multe secţii ale spitalului.

Situaţia este gravă şi prin prisma faptului că Botoşaniul are cele mai multe cadre medicale infectate raportat la numărul de îmbolnăviri. Astfel, dintre cele 231 de persoane pozitive 77 sunt cadre medicale, respectiv 14 medici, 40 asistenţi medicali şi 23 personal auxiliar.

Numai în ultimele zile, medici şi asistenţi din cadrul Secţiei de cardiologie, a celei de hematologie sau de oncologie au ajuns la spital cu simptome de coronavirus, sau chiar confirmate. De altfel, unul dintre medicii oncologi diagnosticaţi cu Covid19 a fost direcţionat către Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi din cauza agravării stării de sănătate.

 

10 morţi la Botoşani

 

Ieri, nu mai puţin de trei decese au îngroşat lista neagră a victimelor Covid, ducând totalul la zece. Astfel, ieri au fost raportate decese la persoane de 73, 61 şi 68 de ani din judeţul Botoşani. Două dintre acestea au contactat virusul chiar în spital, conform informărilor oficiale, de la cadre medicale purtătoare de Covid19.

În judeţ au fost raportate până la acest moment şi nouă persoane care s-au vindecat după ce s-au infectat cu coronavirus.

 

Mii de îmbolnăviri la nivel naţional

 

Până ieri, potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Botoşani erau în carantină instituţionalizată 460 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul Covid – 19.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 7.216 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.217 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până la închiderea ediţiei, 362 de persoane diagnosticate cu Covid-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 245 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 23.353 de persoane. Alte 67.317 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 74.827 de teste.

TELEFOANE UTILE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

 

– Persoanele din municipiul Botoşani izolate la domiciliu care nu au aparţinători care să le asigure aprovizionarea cu alimente, medicamente şi bunuri – 0231/502200 sau 0372/316724.

– Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Botoşani: 0231/508.155

– Cazurile de persoane care încalcă izolarea sau carantina pot fi reclamate la 112

– Număr naţional Telverde informaţii despre coronavirus, nu pentru urgenţe – 0800.800.358

– Cadrele didactice, elevii, părinţii care doresc în această perioadă consiliere gratuită – 0771.141.767 şi 0771.141.750 (sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com)

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...