duminică, iunie 16, 2024
AcasăLocalSemnal de alarmă tras de polițiști. Regulile de circulație sunt încălcate din...

Semnal de alarmă tras de polițiști. Regulile de circulație sunt încălcate din ce în ce mai des

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani trage un semnal de alarmă privind necesitatea respectării regulilor de circulație, având în vedere creșterea numărului de accidente rutiere în primele patru luni ale anului 2024.

În această perioadă, pe drumurile din județul Botoșani s-au produs 25 de accidente rutiere, cu șase mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Aceste accidente au avut consecințe grave, rezultând 18 victime rănite grav, cu patru mai multe față de perioada similară a anului trecut, și nouă persoane decedate, cu patru mai multe comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Printre principalele cauze ale acestor accidente se numără abaterile pietonilor, în special traversările neregulamentare, viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept și diverse distrageri ale conducătorilor auto.

Pentru a preveni astfel de accidente, polițiștii au organizat acțiuni punctuale și au aplicat zilnic zeci de sancțiuni contravenționale celor care încalcă regulile de circulație. În total, au fost aplicate peste 12.600 de sancțiuni, dintre care 338 pentru abateri ale pietonilor, 81 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 4.900 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 67 pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii au reținut 1.039 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce. În plus, au fost constatate 140 de infracțiuni, dintre care 59 pentru conducere sub influența alcoolului și 14 pentru conducere fără permis sau cu permisul retras, suspendat sau anulat.

Reprezentanții IPJ Botoșani spun că activitățile de prevenire și combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere vor continua în mod constant pe drumurile din județ. Scopul acestor acțiuni este de a crește gradul de conștientizare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun, atât ei, cât și ceilalți participanți la trafic, în momentul în care încalcă regulile de circulație.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.1 ° C
21.6 °
19.4 °
63 %
1.8kmh
0 %
Dum
26 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...