seven + seven =

A password will be e-mailed to you.

O femeie în vârstă de 88 de ani din comuna Suliţa va fi cercetată penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, după ce a lovit cu maşina un bărbat, după care a plecat de la locul faptei.

Accidentul cu pricina a avut loc luni pe Drumul Judeţean care străbate comuna Blândeşti, când octogenara, aflată la volanul unui autoturism, l-a acroşat cu maşina pe un bărbat de 89 de ani, care a încercat să traverseze şoseaua prin loc nepermis şi fără să se asigure. Deşi bărbatul a fost proiectat pe asfalt, femeia şi-a văzut în continuare de drum, fără să anunţe Poliţia. În schimb, bărbatul rănit a fost transportat la spital, iar cadrele medicale au anunţat Poliţia.

În urma investigaţiilor, agenţii rutieri au ajuns la octogenară, aceasta din urmă fiind pusă sub acuzare. Poliţiştii continuă însă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc accidentul, la final urmând să se stabilească dacă octogenara va fi trimisă în judecată.

 

Accidente similare în judeţ

 

Acesta nu este însă singurul accident produs de un vârstnic. Astfel, pe 5 iunie, un şofer septuagenar a provocat un grav accident rutier în apropiere de Roşiori. Aflat la volanul unui Logan, bărbatul în vârstă de 70 de ani venea de pe drumul secundar şi a intrat în intersecţie fără să mai dea prioritate unui Opel care venea dinspre Săveni, un tânăr în vârstă de 20 de ani rămânând încarcerat în maşină. El a fost scos cu ajutorul pompierilor şi dus la spital.

În mai 2017, un bărbat în vârstă de 87 de ani, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi şi a lovit un autoturism oprit în spatele său. Accidentul a avut loc în apropiere de Dorohoi, în zona cunoscută sub numele Progresul, dar poliţiştii ajunşi la faţa locului au descoperit că octogenarul nu avea permis de conducere. Ba mai mult, ITP-ul era expirat, la fel ca şi asigurarea auto.

În aprilie 2014, un septuagenar din comuna Roma a ajuns să fie anchetat penal după ce a fost implicat într-un alt accident rutier. În vârstă de 74 de ani, bătrânul conducea un autoturism pe drumul comunal ce face legătura între Roma şi Cotârgaci, iar pe fondul vitezei neadaptate la carosabilul acoperit cu pietriş a pierdut controlul volanului. Intrată în derapaj, maşina a ieşit de pe drum şi s-a izbit în gardul unei locuinţe, iar în urma impactului o femeie de 80 de ani, pasageră în autoturism, a fost rănită uşor. Cu toate acestea, bărbatul a plecat acasă, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Anunţaţi despre accident, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe septuagenar, acesta fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...